Minne teams

Fringstoe!

In 2015 werd Fringstoe! opgericht door Aagje Honoré, Lies Vangheluwe en Julie Leterme. Het was meteen een groot succes! Een ploeg met enkel vrienden van vrienden... het is duidelijk dat het een leuke boel is. 

In 2018 start Fringstoe! met  45 ladies tussen de 25 en 45 jaar. Momenteel worden geen nieuwe leden meer aanvaard.

Fringstoe! is ... fietsen, sporten, gezellig samenzijn en tetteren.  Alles in een ongedwongen en leuke sfeer. 

 

#girlsjustwannahavefun

Koeketoe

Koeketoe is ontstaan uit een hechte vriendengroep mannen die de tijd rijp zagen om een team op te starten. Veel van hen hebben vroeger nog samen gevoetbald.

 Ze rijden zowel in de zomer als de winter op donderdagavond en zondagvoormiddag.

#minnesportteam

Jonger dan je denkt

WTC Jonger dan je denkt is een wielerclub uit Langemark en bestaat sinds 2018 reeds 50 jaar!

 Er wordt gereden door de verschillende groepen op woensdagavond, donderdagavond en zondagvoormiddag. 

De startplaats is aan feestzaal de carcacas te Langemark.

De Platte Tube

De platte tube is een wielertoeristenclub uit Ieper.
Zij fietsen vanaf maart tot halfweg september op zondagochtend. Af en toe gaan de ritten ook eens door op verplaatsing om wat afwisseling te bieden aan de leden.

 In de wintermaanden worden ook MTB-toertochten samen in clubverband gereden.

WP International

WP Tri-team en Minne Sport slaan de handen in elkaar.

 Christoph Hoorelbeke en Davy Prinzie, de atleten uit het twee-koppig triathlon team van WP international Roeselare. Noem ze zoals je graag wil… IRONMANNEN, IJZEREN MANNEN…

Wie nog niet weet wat een Ironman bedwingt, dan geef ik je graag korte informatie mee:
Ironman (full distance triathlon): 3.8km zwemmen, 180.2km fietsen, 42.2km lopen.

 Hoe het allemaal begon?

Davy Prinzie stond al in 2014 aan de start van zijn eerste Ironman in Nice(FR). Zijn eindtijd werd toen 11u20. Veel beter dan verwacht, na nog nooit een col beklommen en nog nooit een marathon gelopen te hebben. De ban was gebroken en dit smaakte naar meer.

 Gedurende de voorbereiding op deze Ironman was Christoph Hoorelbeke zijn grootste volger en supporter en volgde dit hele avontuur met argusogen.

 En jawel hoor, nadat ze voetbalmakkers waren bij Eendracht Jonkershove, werd Christoph ook gebeten door de triathlonmicrobe en werd Davy ook zijn trainingsmakker en mentor van goeie raad.

 Plannen werden gesmeed om in Ironman Maastricht(NED) 2016 aan de start te staan. Hier vind je dan ook het ontstaan van het WP Tri-team. Plan was om er als klein team naar toe te gaan.

Na een voorbereiding van een kleine twee jaar verrasten Davy en Christoph vriend en vijand door beiden een goed resultaat neer te zetten in een toch heuvelachtig ‘Amstel Gold-race’- fietsparkoers en een loodzware marathon, dit met finishtijden van 10u17 voor Davy en 11u57 voor Christoph.

 De honger was nog niet gestild en ze besloten om in 2017 deel te nemen aan Ironman Hamburg (D). Dit werd dan ook kers op de taart voor het WP Tri-team. Beiden maakten ze nog progressie en groeiden tot een goed niveau. Ironman Hamburg (D) werd het decor van een prachtige dag met opnieuw knappe finishtijden. Davy deed er toen 9u38 over en Christoph 10u25.

 2018 wordt het jaar van verandering. Het WP Tri-team kiest ervoor om zich te omringen met uitstekende partners dit om optimaal te kunnen groeien en progressie te maken. Topprestaties worden niet alleen neergezet door topatleten, maar ook door topmateriaal. Hiervoor slaan het WP Tri-team en Minne Sport de handen in elkaar. (aanvulling Julie/Koen in hoe jullie de samenwerking omschrijven, ambassadeurs/vertegenwoordigers/sponsoring/logistieke steun/..)

 Deze twee ‘IJzeren’ sportievelingen hebben maar één gemeenschappelijke missie. Sterker, sneller, slimmer en efficiënter worden in 2018 om dan in 2019 op Ironman-niveau nog eens het onderste uit de kan te halen om hopelijk dat ene felbegeerde ticket naar Hawaii te nemen. Dit is echter een grote droom, al zijn de heren nuchter en is een top 10 in hun agegroup zeker een haalbare kaart, maar vooral genieten van de sport in combinatie met gezin en werk blijft op nummer 1 staan.

Bakelandtrappers Madonna

De Bakelandtrappers starten in 1970 als RDJD  en enkele jaren later werden dat De Bakelandtrappers.
De club bestaat dus 50 jaar!!!

 Er wordt in 2 groepen gereden.

A groep die elke zondag ongeveer 75km rijd aan een gemiddelde van 28 tot 30km/h.
B groep die elke zondag ongeveer 65km rijd aan een gemiddelde van 26 tot 28km/h.

Meer info?

Voorzitter Benny Beauprez 0477/281713