Jouw ideale fietspositie

5 maart 2016

Koen Minne is erkend BG fitter én Retüll-specialist.

Body Geometry is het meest complete systeem van fietspositionering dat ergonomisch is ontworpen en wetenschappelijk is getest om de kracht, het uithoudingsvermogen en het comfort van de rijder te verbeteren. Daarnaast wordt het Retüll-systeem gebruikt om met preciezie de juiste fietspositie te bepalen. Dit alles gebeurt in een aangepaste fittingruimte in de winkel.

 

Een fitting bestaat uit een aantal stappen:

  • Vragenlijst : aan de hand van een aantal vragen zal de Body Geometry Fit Specialist je behoeften als rijder analyseren en in kaart bengen.
  • Fysisch Assessment : Tijdens een uitgebreid fysisch assessment wordt de flexibiliteit en je verhoudingen van je lichaam in kaart gebracht. Dit is van groot belang om je juiste positie te bepalen en om de juiste fietsonderdelen te selecteren.
  • Ride Analyse : De Fitter zal je huidige positie op de fiets analyseren terwijl je fietst. Dit leidt tot extra inzicht over hoe je positie en uitrusting geoptimaliseerd kunnen worden.

 

Het uitvoeren van een fietsmeting is zeker aangeraden bij fysieke ongemakken zoals slapende handen of voeten, zadelpijn, pijnlijke knieen, pijnlijke rug, ... tijdens het fietsen.