WP International

WP Tri-team en Minne Sport slaan de handen in elkaar.

 

Christoph Hoorelbeke en Davy Prinzie, de atleten uit het twee-koppig triathlon team van WP international Roeselare. Noem ze zoals je graag wil… IRONMANNEN, IJZEREN MANNEN…
Wie nog niet weet wat een Ironman bedwingt, dan geef ik je graag korte informatie mee:
Ironman (full distance triathlon): 3.8km zwemmen, 180.2km fietsen, 42.2km lopen.

 

Hoe het allemaal begon?

 

Davy Prinzie stond al in 2014 aan de start van zijn eerste Ironman in Nice(FR). Zijn eindtijd werd toen 11u20. Veel beter dan verwacht, na nog nooit een col beklommen en nog nooit een marathon gelopen te hebben. De ban was gebroken en dit smaakte naar meer.

 

Gedurende de voorbereiding op deze Ironman was Christoph Hoorelbeke zijn grootste volger en supporter en volgde dit hele avontuur met argusogen.

 

En jawel hoor, nadat ze voetbalmakkers waren bij Eendracht Jonkershove, werd Christoph ook gebeten door de triathlonmicrobe en werd Davy ook zijn trainingsmakker en mentor van goeie raad.

 

Plannen werden gesmeed om in Ironman Maastricht(NED) 2016 aan de start te staan. Hier vind je dan ook het ontstaan van het WP Tri-team. Plan was om er als klein team naar toe te gaan.
Na een voorbereiding van een kleine twee jaar verrasten Davy en Christoph vriend en vijand door beiden een goed resultaat neer te zetten in een toch heuvelachtig ‘Amstel Gold-race’- fietsparkoers en een loodzware marathon, dit met finishtijden van 10u17 voor Davy en 11u57 voor Christoph.

 

De honger was nog niet gestild en ze besloten om in 2017 deel te nemen aan Ironman Hamburg (D). Dit werd dan ook kers op de taart voor het WP Tri-team. Beiden maakten ze nog progressie en groeiden tot een goed niveau. Ironman Hamburg (D) werd het decor van een prachtige dag met opnieuw knappe finishtijden. Davy deed er toen 9u38 over en Christoph 10u25.

 

2018 wordt het jaar van verandering. Het WP Tri-team kiest ervoor om zich te omringen met uitstekende partners dit om optimaal te kunnen groeien en progressie te maken. Topprestaties worden niet alleen neergezet door topatleten, maar ook door topmateriaal. Hiervoor slaan het WP Tri-team en Minne Sport de handen in elkaar. (aanvulling Julie/Koen in hoe jullie de samenwerking omschrijven, ambassadeurs/vertegenwoordigers/sponsoring/logistieke steun/..)

 

Deze twee ‘IJzeren’ sportievelingen hebben maar één gemeenschappelijke missie. Sterker, sneller, slimmer en efficiënter worden in 2018 om dan in 2019 op Ironman-niveau nog eens het onderste uit de kan te halen om hopelijk dat ene felbegeerde ticket naar Hawaii te nemen. Dit is echter een grote droom, al zijn de heren nuchter en is een top 10 in hun agegroup zeker een haalbare kaart, maar vooral genieten van de sport in combinatie met gezin en werk blijft op nummer 1 staan.