Pinkstermaandag - door Valérie D. -

Maandagavond staat voor mij sinds kort synoniem voor fietsavond . Sedert de start van het nieuwe fietsseizoen heb ik enkele keren forfait moeten geven wegens verbouwingswerken maar deze maandagavond was het eindelijk weer zo ver: afspraak aan de herberg om 17.00u voor een gezellig avondritje. Een zwak briesje, een 14-tal graden en droog: meer moet dat niet zijn om een geslaagd fietstochtje  te doen ….. alhoewel een bende goedlachse, kwebbelende meiden toch zorgen voor dat tikkeltje extra aan de tocht!!

Om 17.00u staat iedereen paraat om te vertrekken voor een tochtje van om en bij de 50 km . Nadat de GPS ons wat toertjes rond onze as laat fietsen, besluiten we algauw om dat ding af te zetten en op ’t gevoel te rijden. En brengt dat ons wel niet rechtstreeks naar een leuk uitziend terrasje , aan het water van de Yzer met de verrukkelijke geur van barbecue !!!! Maar echte fietsters zoals wij laten zich hierdoor niet afleiden ( deuhhhh ) en zetten verder koers richting Yzertoren. Daar aangekomen vraagt dit natuurlijk om een Fringstoe!-selfie! Wij, Fringstoe!-meiden zijn natuurlijk voorzien van alle nodige snufjes , zo ook een selfie-stick!

We rijden gezwind terug huiswaarts langs het water , binnenwegjes en kunnen tussen de broodnodige babbeltjes en grapjes  genieten van onze prachtige westhoek. De ladies wisselen spontaan en naadloos van gesprekspartner zodat iedereen weer iedereen bijgepraat heeft!

Na een kleine 2 uur staan we terug aan de herberg waar we onze keeltjes kunnen trakteren op een deugddoend drankje!

Ik kijk alvast uit naar de volgende rit!

Oh ja, wist je dat als je je fietsbril boven je helmriempjes zet, je er dan ook effectief slanker uitziet???!!! :p

Reacties

  • julie

    Is waar hoor van die bril!! :)

Plaats reactie