Fringstoe! weekend aan zee

Als een kind dat op kamp mag vertrekken. Zo stond ik vrijdagmorgen op. Nog vlug even gaan werken, wat vroeger stoppen om om 18u met de “girlz” naar De Panne te vertrekken met de fiets. Ons eerste Fringstoe! weekend aan zee.  De vraag was niet of wij klaar waren voor De Panne, maar wel of De Panne klaar was voor Fringstoe!

 

Het kan niet misgaan. Dames met zoveel fungehalte in zich…

De dag vliegt voorbij en voor ik het goed en wel besef sta ik klaar om te vertrekken. De auto’s en camionette wordt geladen met valiezen, hapjes en drankjes. Eveline trakteert voor haar verjaardag met selfmade picon:  flessen sierlijk afgewerkt met fuschia stickers waarop “picon” geschreven staat. Blije gezichten bij het inladen van de picon & de valiezen. We zijn net een kwebbelende bende tienermeisjes.

 

De tocht naar de De Panne is pittig: tegen wind en aan een stevig tempo. Het blijft min of meer droog. Bij aankomst staan de hapjes en picon/cava klaar. De roze gelabelde flessen picon zagen er niet alleen goed uit, ze gaan vlotjes binnen.  In no time is het half 12, wat ons doet beseffen dat we nog spaghetti moeten eten. De avond voordien klaargemaakt volgens een eeuwenoud italiaans recept van Belle & Liza. Njammie!

 

Na het ontblijt vertrekken we voor de groepsrit. Drie uren fietsen staat op het programma. Heerlijk uitwaaien en gezellig samen zijn. De zeelucht doet deugd. Een kleine valpartij kan ons niet stoppen. Een kudde schapen op de weg ook niet. Een platte band wordt in no time vervangen. Fringstoe is ook girlpower!

 

Daarna worden we in drie groepen naar 3 huizen gebracht en opgesloten. We moeten trachten te ontsnappen door middel van tips die we in het huis vinden: “Escape Game”. De drie teams kunnen zich bevrijden. Good teamwork ladies!

 

Dat moet gevierd worden! Hapjes, drankjes en een gezellige BBQ buiten. Er wordt gedanst, gezongen en geklonken. Girls just wanna have fun… weetjewel.

We besluiten nog een “rustige avondwandeling” te maken. Meezingend en huppelend op de tonen van ons muziekboxje die we meehadden, dansen we door de straten en de nacht. Veel hebben we niet nodig om het gezellig te maken!

 

Een korte nacht gevolgd door ontbijt met strandwandeling en daarna een mooie fietstocht huiswaarts.

Good times + crazy friends = amazing memories! Volgend jaar gaan we weer op weekend! 

Reacties

  • Elke

    Oooh, wish I was there! Volgend jaar misschien, wellicht, zeker!

Plaats reactie