Retül - 3D fietsopmeting

Retül is een 3D infra rood meetsysteem. De fiets wordt in de indoortrainer geplaatst en u wordt voorzien van 8 LED sensoren die allen 500 x per seconde een signaal sturen en al die signalen worden opgevangen en ‘gelezen’ door een infrarood camera. Alle bewegingen vast die bij het fietsen belangrijk zijn.

 

Zo wordt onder andere bepaald wat de stand van de enkel is en hoe deze beweegt tijdens het fietsen, wat het effect is van de zadel stand op de hoek in de knie en op de beweging van het bekken op het zadel, maar het registreert ook de houding van de fietser zoals de juiste hoek in de armen, de rug, de nek, en de schouders ten opzichte van de romp. Maar niet alleen het zijaanzicht wordt in kaart gebracht ook de laterale beweging van de knieën wordt gemeten. Dat wil zeggen dat de beweging van de knieën ook van links naar rechts wordt gemeten oftewel hoe de knie in meer of mindere maten richting het frame beweegt of juist er meer vandaan en dat ook weer bij elke pedaalomwenteling.

 

De LED sensoren worden op de meest kritische plaatsen bevestigd. De sensoren zitten vast een een klein kastje wat u op de broek of het shirt krijgt geplaatst. De metingen zijn zo nauwkeuirg dat afwijkingen in de meting minder dan een mm. zijn.

 

Vaak wordt gedacht dat een dergelijk meting alleen maar is bedoeld voor professionals, maar het tegendeel is het geval. Iedereen heeft baat bij een perfecte fietspositie en dit doet het fietsplezier alleen maar stijgen.

Een goede positie op de fiets voorkomt klachten of kan de klachten die u heeft oplossen en het plezier in het fietsen vergroten of weer terug brengen.

 

Retul is een geweldig stuk gereedschap, het meest geavanceerde in zijn soort, dat alleen zijn waarde heeft wanneer er een deskundig en ervaren bike fitter mee aan de slag gaat. 

Bij Minne Sport is Koen Minne erkend en deskundig fitter. Vraag vrijblijvend meer info.