Voordelen van de bedrijfsfiets

Gezonde en blije werknemers, die op tijd op het werk komen. Minder parkeerkosten en autokosten. Een concurrentieel voordeel bij het aanwerven of behouden van personeel. Een groen en duurzaam imago. Dat is wat u krijgt als u bedrijfsfietsen aanbiedt aan uw werknemers. Kortom voldoende aandacht voor de pijlers van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bovendien zorgt de overheid voor een duwtje in de rug door het aanbieden van fiscale voordelen voor zowel werknemer als werkgever.

 

Voordelen voor de werknemer

  • Fietsen is goed voor de gezondheid daar bestaat geen twijfel over. Niet alleen de fysieke gezondheid maar ook de mentale gezondheid hebben er baat bij. Minder vaak ziek en een langere levensverwachting wat wil een mens nog meer?
  • Door met de bedrijfsfiets naar het werk te fietsen wint u tijd. Met de fiets weet je hoe lang je onderweg bent. Bovendien ben je sneller op korte afstanden en in steden.
  • Fiscaal voordeel: je kan tot 0,22 cent per km fietsvergoeding krijgen. Als je een bedrijfsfiets krijgt van je werkgever dan is dit geen belastbaar voordeel. Ook als je die voor privédoeleinden gebruikt. Bovendien is de fiets en de fietsvergoeding cumuleerbaar.

 

Voordelen voor de werkgever

  • Productiviteit van fietsende werknemers is beter: fietsende werknemers komen fitter toe op het werk en zijn daardoor gemotiveerder en geconcentreerder. Bovendien zijn de fietsende werknemers ook minder vaak ziek.
  • Directe bijdrage aan minder files, minder parkeerkosten.
  • Uiteraard is het positief voor het imago van het bedrijf.

  • Fiscaal voordeel: bedrijfsfietsen en accessoires zijn voor 120% fiscaal aftrekbaar. Bovendien mag de fiets gecumuleerd worden met fietsvergoeding en bedrijfswagen. Voor de werknemer is de fiets bovendien geen voordeel in natura.

 

 

Wilt u weten als werkgever hoeveel u kunt besparen door het invoeren van de bedrijfsfiets?

Doe de simulatie met de Bikeform rekentool.